7.9
Kesäkuvia on nyt lisätty galleriaan aiheen mukaan, käy vilkaisemassa.
Viikonlopun aurinkoa odotellessa
terveisin Soile ja Effe

15.8
Suomessa jälleen, 5.8 kuten viime kesänäkin paluu ja heti kohta töihin. Kuuma ja aurinkoinen kesä, ennätyksiä rikottiin ja hellevaroituksia annettiin useisiin departementteihin kastelukieltojen ohella. Villa Gallian kesä oli vilkas, ekat vieraat jo kesäkuussa ja viimeiset heinäkuun lopulla. Molemmat ranskan kielen viikotkin menivät täyteen ja heinäkuun lopulla romanttiset rannat ja linna puutarhat viikolla retkeilimme Canon'n linnanpuistossa, Beaumesnil'n linnassa, Honfleur'ssä ja siiderireitillä poikkesimme Boulard'n calvadoskellariin maistiaisille ja ostoksille. Samalla reitillä herkuttelimme ihanassa Pot d'étain ravintolassa keskellä maaseutua. Maanviljelijät tekivät kyllä 'parhaansa' mielenosoituksillaan ja tukkivat teitä ja siltoja, mutta alueen tuntien onnistuimme retkeilemään ilman tunkiokasoihin törmäämistä! Ranskalaisia ystäviäni ehdin tavata ja vaihtaa kuulumisia. Illanviettoihin sain tuoreet salaatit suoraan naapurin Teresa tädin puutarhasta. Kyläkauppias järjesti Kansallispäivän aattona marché nocturne torin ja konsertin omassa kylässämme ja Kansallispäivänäkin oli tarjolla koulun tiloissa ruokaa ja orkesterimusiikkia. Oikein hauskaa, että pikku La Chapelle-Yvon'n kylämme 500 asukkaan voimin kansoitti tilaisuudet. Myös moottoripyöräfaneille oli oma kirppis kirkkoaukiolla. Ensi kesäksi on jo paljon suunnitelmia, sillä 3. impressionismikesä valtaa jälleen Normandian ja Vilhelm Valloittajan Englannin valloituksesta tulee 950 vuotta; monia juhlan aiheita tulossa. Villan retkiohjelmakin laajenee ensi kesänä ja mukaan tullee Mont Saint Michel, Bayeux ja maihinnousurannikko. Myös ranskan kielen suosittuja viikkoja on tarkoitus jatkaa. Ohjelma valmistuu jälleen Jouluun mennessä.
Aurinkoista elokuuta toivottelee Soile ja Effe

kesä 2015
20.-25.7.
Chère Soile,
Un grand merci pour ton accueil! Même si je suis déjà venue ici deux fois, j’ai fait pas mal de nouvelles découvertes. J’ai beaucoup apprécié les excursions qu’on a faites ensemble – les châteaux et les jardins de Canon et de Beaumesnil m’ont tellement impressionné – quels beaux cadres et quelles belles ambiances, vraiment! En plus, on a pu profiter de beau temps ensoleillé – il ne pleut pas tout le temps en Normandie.
Il ne faut pas oublier les spécialités régionales non plus – les fruits de mer (les bulots & les crevettes roses), le poulet du pays d’Auge, les fromages, la Teurgoule et beaucoup d’autres.
Malgré les blocages et les barrages des agriculteurs tu as bien réussi à nous conduire à tous les sites et endroits prévus dans le programme – chapeau! Merci pour les soirées sympas autour des boissons locales – on s’est bien régalées. Merci à Effe et ta compagnie magnifique + ta présence omniprésente – cherche canard! Gros bisous à vous deux – à bientôt!
Tiina (Espoo)
20.-25.7.
Kiitos Soile ja Effe!
Tiinan kirjoitukseen ei ole juuri lisättävää… Erityinen kiitos Soile hienoista retkien järjestelyistä haasteellisella viikolla. Paljon puhutuista lantakasoista näimme vain viimeisenä päivänä ”jälkipyykkiä”, joten ne eivät päässeet häiritsemään Normandiaan tutustumista. Minulle Normandian herkut mm. siideri ja juustot, joista olen aina pitänyt, saivat kodin ja sielun kun pääsin tänne.
Linnoista en saa koskaan tarpeekseni, mutta rannikon kaupungit puhuttelivat. Kiitos!
Satu (Helsinki)
13.-18.7.
Yksi pikku unelmistani on nyt toteutunut, olen saanut oleilla Ranskan maaseudulla. Sanat eivät riitä kertomaan mitä olen saanut kokea ja nähdä täällä Normandiassa! Ranskan kielen käytössäkin olen saanut rohkeutta. ”Nous sommes sans cesse à la poursuite – de la beauté, de la dignité, de la grâce, de l’élégance…” Täällä sitä löytyi. Lämmin kiitos Soilelle vieraanvaraisuudesta! Effelle suukko!
Kyllikki Kairema (Espoo)
13.-18.7.
Täällä Villa Galliassa olen saanut viettää aivan ihastuttavan ja ”opettavaisen” viikon: kiitos Soile.
Taidan joskus tulla takaisin.
Tiina Aura (Lohja)
13.-18.7.
Kiitoksia Soile kun hoidit sairaan oppilaan ja jaksoit kannustaa. Oli tosi mukava viikko ja evääksi saatu monistekokoelma tulee tosi tarpeeseen ja käyttökelpoinen jatkossa: pienessä tilassa tiivistä tietoa. Tämä viikko jäi mieleen hyvänä kokemuksena. Vielä kiitos ja iloa loppukesään toivoo Marja Viik (79 v.).
13.-18.7
Ranskankieltä Villa Galliassa! Aamuisin rautaisannos ranskaa ja iltapäivisin virkistävät Ranskan maaseutukierrokset. Kiitos Soile, teit opiskelusta loman!
Marjatta Ristiluoma (Lohja)
13.-18.7
Ranskan kurssilla Soilen talossa. Tiivis kurssi + retkiä. Ihana loma Ranskassa. Nautin opetuksesta, lämmöstä ja kurssilaisten seurasta. Kiitos Soile.
Anja Salminen
6.-11.7
Ensimmäistä kertaa Villa Galliassa – todella mukava viikko takana täynnä tehokasta ranskan opetusta ja paljon tietoa Ranskasta – ja ihan uutta tietoa Normandiasta. Kiitos Soilelle! Tulen ensi kesänä uudelleen.
Sinikka Ilmaranta (Helsinki)
6.-11.7
Olemme viettäneet ihanan heinäkuisen viikon La Galliassa La Chapelle-Yvon’ssa Soilen huolehtiessa meistä oivallisesti. Ranskan opiskelu on ollut hauskaa ja hyödyllistä. Kiitos Soile hyvästä opetuksesta. Clarissa on saanut myös nauttia Effen hyvästä seurasta. Clarissa: EFFE ON OLLUT IHANA KOIRA! EFFEÄ TULEE IKÄVÄ MYÖS!
Olipa mukava saada tutustua Normandiaan, näkemistä on riittänyt. Kiitos myös mukaville opiskelukavereille Maija-Riitalle ja Sinikalle. Kiitos ja näkemisiin Soile ja Effe!
Caridad ja Niilo (Helsinki) ja Clarissa Martinez (Vantaa)
7.-11.7
Jälleen Villassa – hyviä oppeja jälleen ja uusia paikkojakin tuli nähtyä (kiitos Flipon hyvän kierroksen!). Kiitos Soile! Palataan taas asiaan jonakin kesänä!
Maija-Riitta (Tammela)
1.7
Ohikulkumatkalla käytiin Effen nuoltavana ja Rosé-siideriä maistelemassa. Hellepäivänä matkaa on hyvä jatkaa ilmastoidulla matkailuautolla.
Marjaana ja Ossi, Fanni & Rinkeli (Vihti)
25.-29.6
Olimme 4 yötä Villa Galliassa – ensimmäistä kertaa. Vuokrasimme auton Rouenista ja nämä ”lomapäivät” olemme kierrelleet Normandiaa ristiin rastiin. Paljon on nähty, mutta paljon jäi vielä seuraavaankin kertaan tekemistä ja näkemistä! Kiitokset Soilelle majapaikasta ja hyvistä aamiaisista! Oli mukava lähteä reissuun maha täynnä ja mukana hyviä ohjeita nähtävyyksistä sekä kunnon ajo-ohjeet. Sorsanmetsästäjä Effe-koira on hauska kaveri ja hyväksyi meidät heti! Mukavaa kesän jatkoa!
T: Päivi Luoto (Lohja)
25.-29.6
Havaintoja Calvadoksen linnustosta: varikset ovat kokomustia, ”nokivariksia”. Harakkoja ja naakkoja näkyy ja muutama närhi, kyyhkyjä: kalliokyyhky eli pulu, sepel- ja turkinkyyhky. Varpuset ovat tavallisia varpusia, pikkuvarpusia ei ole näkynyt. Peipot laulavat innokkaasti, taitaa olla II pesintä
, hemppoja ja tiklejä laulattaa myös. Rastaista tavallisin on mustarastaan luritus, laulurastas on myös nähty; pääskyt ovat terva-, haara- ja räystäspääsky. Villa Gallian innokkain laulaja on ollut peukaloinen, toinen tiksuttelija on punarinta. Meren rannalla lentelevät lokit, meri-, harmaa- ja naurulokki. Pointe du Hoc’in pohjoispuolella kalliojyrkänteessä pesi myrskylintuja. Vesilinnut ovat enimmäkseen merimetsoja merellä ja isommilla joilla, La Chapelle-Yvonin myllyn yläpuolella joella ui pikku-uikkuja, sinisorsia on ollut muutamassa paikassa. Haikaroita ovat olleet katto-, harmaa- ja silkkihaikara. Petolinnuista tavallisin on hiirihaukka, jotka kaartelevat korkeuksissa. Tuulihaukat lekuttelevat myyräjahdissa. Tänään tien yli lensi harja- eli Tarja eli harjalintu. Tässä oli panokseni Villa Gallian vieraskirjaan.
Timo Luoto (Lohja)


6.6
Kesälomat lähestyvät ja molemmat ranskan kielen viikot ovat nyt täynnä.
Tervetuloa kaikki kesävieraat Villa Galliaan – bienvenue!
Tapaamisiin Normandiassa – à bientôt
terveisin Soile & Effe


6.4.
Joyeuses Pâques!
Ranskan kielen viikko 13.-18.7 on täynnä, mutta uusi kurssi on jo tarjolla. Ranskan kielen viikko 6.7.-11.7 saman sisältöinen ja hintainen, ilmoittaudu nopeasti!
Aamiaismajoitukseen mahtuu vielä, tervetuloa!
Pääsiäisterveisin Soile ja Effe

21.2.
Jos varaat kesälomasi Villa Galliaan helmikuun aikana, saat lahjaksi perillä juusto-ja siiderimaistiaiset.
Ranskan kielen viikko Normandiassa - La semaine française 13.7.–18.7. (2 paikkaa jäljellä)
Normandian romanttiset rannat ja linnapuutarhat 20.7.–25.7. (2 paikkaa jäljellä).
Majoittumaan mahtuu vielä 28.6-12.7 ilman ohjelmaakin joko aamiaismajoitukseen tai minihinnoilla.
Normandian puutarhoja & linnanpuistoja 30.6.-5.7. viikolla on tilaa ja tarkempi ohjelma valmistunut hintatietoineen, pyydäthän esitteen.
Tapaamisiin Normandiassa!
Soile & Effe


6.1.2015
Bonne Année! Onnea vuodelle 2015!
Villa Gallian kesän ohjelma 2015 on täydentynyt ja toivon, että löydät mielenkiintoisen teemaviikon tai tulet ottamaan ranskan kielen käyttöön ranskalaisella viikolla. Tässä aiheet ja päivämäärät, kaikista löydät esitteet klikkauksen takaa näiltä nettisivuilta.
Normandian puutarhoja & linnanpuistoja 30.6.-5.7.,
Aidointa Normandiaa – siideriä, juustoja & hevosia 6.7. -12.7.,
Ranskan kielen viikko Normandiassa - La semaine française 13.7. –18.7. ja
Normandian romanttiset rannat ja linnapuutarhat 20.7. – 25.7.
Ilmoittaudu nopeasti, sillä ryhmäkoot ovat pieniä. Voit myös tulla aamiaismajoitukseen ilman ohjelmaa.
Tammikuun pakkasterveisin Soile ja Effe21.11
Ensimmäinen lumisade täällä Oitmäessä tänä syksynä.
Ranskan kielen viikko 13.7-18.7.2015 Villa Galliassa, tule ottamaan ranskan kieli käyttöön aidossa ympäristössä. Pyydä esite. Kuvat nyt lisätty galleriaan.

28.9.
Teemaohjelmat otsikon alta löytyy jo pari ensi kesän 2015 lomaviikkoa. Uusia retkikohteitakin on mukana. Omia toiveita voi esittää ja pyytää myös jo suunnitelluista tarkemmat tiedot ja tehdä varauksen.
Kesäkuvia tulossa piakkoin galleriaan!
Värikkäitä syyspäiviä toivotellen Soile ja Effe.

16.8.
Suomeen tultiin 5.8 ja seuraavana aamuna töihin. Kuten joka kesä meno- ja paluumatka läpi Keski-Euroopan sujui helteisissä tunnelmissa. Laivalla Travesta Helsinkiin oli iso joukko maailmannäyttelyyn tulevia koiria. Kesä jakautui jälleen vieraiden kanssa vietettyihin hetkiin ja pihan kunnostukseen sekä uusien ikkunoiden asentamiseen yläkerran huoneeseen. Normandian puutarhoja -teemaviikolla retkeilimme linnoissa ja niiden puutarhoissa: Vendeuvre, Beaumesnil, Saint Germain de Livet ja Honfleurin trooppinen perhospuutarha. Ohjelmaan kuului lisäksi visiitti calvadoskellarissa ja perinteinen soirée normande Villa Galliassa. Herkuttelimme myös rauskulla kapristen kera ja café gourmand iltapäiväkahvilla. Sää oli suosiollinen ja hellettä riitti, mutta myös yllättävä ukkosraekuuro, joka aiheutti paljon vahinkojakin. Salama iski myös kylämme kirkontorniin!
Välipäivinä kävin tsekkaamassa uuden retkikohteen ensi kesäksi eli Canon'n linnanpuiston puutarhoineen - todella kaunista: kukkaistutuksia muurien ympäröiminä, patsaita, joutsenia, vesielementtejä. Toinen uusi retkikohde on Broglie, jossa voi nauttia vesipuutarhassa mutkittelevasta joenuomasta erilaisine kukkineen ja pittoreskista kylätunnelmasta.
Naapureita ja ystäviäkin tapailin tänä kesänä ja uusi kauppias aloitti kyläkaupassamme reippain ottein järjestäen mm. rock konsertin.
Kiitos taas uusista kokemuksista teille Villan vieraat ja tapaamisiin Normandiassa ensi kesänä!
terveisin Soile ja Effe


26.5.
Kesäloma lähestyy ja nopeimmat voivat vielä varata 5.6 mennessä majoituksensa.
Pian taas tavataan Villa Galliassa, tervetuloa!
Kielontuoksuisesta Oitmäestä terveisin Soile & Effe


5.4.
Uusi teemaviikko lisätty kesäohjelmaan! Siideri- ja juustoteillä 30.6-5.7. Katso lisää teemaohjelmat otsikon alta.
Kaikilla viikoilla on vielä tilaa, varaa oma lomasi.
Sinivuokkojen kukkiessa Oitmäessä terveisin Soile & Effe

4.3
Bon mardi gras - iloista laskiaista!
Tänä kesänä 23.6 - 20.7. voimassa jälleen tauon jälkeen Villa Galliassa minihinnat eli majoitus ilman aamiaista. Viikkohinnat: 1h huone 150€, 2h huone 300€ ja 3-4h huone 380€. Varaa pikaisesti, tervetuloa!
maaliskuun terveisin
Soile & Effe


15.1.2014
Bonne Année 2014! Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!
Nyt on aika varata sopiva lomaviikko Villa Galliaan. Helmikuun loppuun mennessä vahvistetun varauksen tehneet saavat lahjaksi siideri&juustoyllätyksen. Tulevan viikonlopun matkamessuilta kannattaa hankkia edulliset lennot Pariisiin. Tulevana kesänä Normandia viettää myös maihinnousun 70-vuotismuistovuotta; Villa Gallian Mémorial-retkellä tutustutaan maihinnousun vaiheisiin.
talvisin terveisin Soile & Effe

21.12
Joyeuses Fêtes!
Tunnelmallista Joulua ja Onnea alkavalle vuodelle 2014!
Soile & Effe

7.11.2013
Ranskan kursseja ja Normandian puutarhat teemaohjelma kesälle 2014 on lisätty tänne nettiin Ilmoittautua voi jo nyt ja varmistaa majoituksensa Villa Galliaan. Myös toiveita otan vastaan.
Kauniita marraskuun päiviä!
Soile & Effe

25.8
Hevosharrastajien viikko Normandiassa elokuussa 2014 Jeux équestres mondiaux kisojen aikaan on suunniteltu ja löytyy hevoslomat otsikon alta. Sieltä saa myös printattua esitteen. Ideoita ohjelman räätälöintiin tai muokkaamiseen sekä ilmoittautumisia otan vastaan jo nyt, sillä kisaliput tulevat myyntiin marraskuussa.

4.8.13
Kotiin palattiin 30.7 ja paahteisen Keski-Euroopan tiet lomaruuhkineen ja kiertoteineen on takana. Kesäkuun lopulla Normandiassa oli muutama pilvisempi päivä ja sitten lähes kuukauden kestänyt kuivuus ja hellelukemat, yli 30 astetta päivin öin! Wahren-opiston isolle 20 hengen ryhmälle ja Kirsille erityiskiitos innostuneesta ja reippaasta retkiseurasta! Kuljimme impressionismin jälkiä Le Havren Muma-museossa ja Honfleurin Boudin museossa, emme kuitenkaan unohtaneet Normandian herkkuja: juustoja ja omenaisia juomiakaan. Vendeuvren linnan puistossa ihailimme kukkaistutuksia ja vettä suihkuavaa ihmepuuta. Mille merci aussi à notre chauffeur Jean-Noël! Saimme ammattitaitoisen ja ystävällisen ranskalaisen kuljettajan retkibussiimme, kiitokset Jean-Noëlille.
Toisella viikolla pikkuryhmän kanssa ajelimme mm. Haras du Pinin upeaan hevosnäytökseen ja tutustuimme myös talleihin.
Itse jatkoin hevosten parissa käymällä Percheron näyttelyssä ja suunnittelemalla ensi kesän 2014 Jeux équestres mondiaux - kansainvälisiä 8 lajia kattavia hevoskisoja, jotka järjestetään Normandiassa, mm. Caenissa ja Haras du Pin'ssä.
Villa Gallia järjestää silloin 'cheval' teemaviikkoja.
Edelliskesän jätevesiasia saatiin päätökseen onnellisesti, kun Villan pihan läpi kaivettiin liitäntäputket ja virallinen tarkastaja hyväksyi tehdyn työn! Villan vieraiden lomajaksokin oli tästä syystä tänä kesänä normaalia lyhyempi.
Monenlaisia ajatuksia ja kokemuksia vaihdettiin kesävieraiden kanssa ja monet hauskat hetket jäivät mieleen, kiitos kaikille!
Aurinkoista elokuuta toivottaa Soile ja Effe

Kesä 2013
1.7.-7.7
Normandian rantojen taidetta ja kulttuuria, aiheena vesi etsimässä impressiota. Soilelle kiitokset matkan järjestelyistä ja ihanasta ja maukkaasta soirée normande'sta.
Kiitos Soile, kun saimme tutustua Normandiaan 1.-7.7.13 nauttien asiantuntevasta opastuksestasi. Impressionismi innosti, sää suosi ja Teresa tuli tutuksi. Hyvää kesän jatkoa! Wahren-opiston 20 hengen ryhmä.

Chère Soile, merci pour cette semaine si agréable en Normandie et surtout pour la soirée normande passée chez vous: la cuisine délicieuse et l'atmosphère sympathique. Merci pour tout.
Très amicalement
groupe Wahren-opisto (Forssa)
1.7.-7.7
Tempus fugit, anni fugiunt.
Mais l'amitié, c'est pour toujours.
Maija-Riitta (Tammela)
1.7.-13.7
Kiitokset Soilelle kesäisestä heinäkuun viikosta ja mukavista päivistä Normandian rannikolla. Rapsutus myös Effelle! Merci!
Marianne Metso (Sipoo)
9.7.-13.7.
Ensimmäiset maistiaiset Normandiasta on nautittu. Nälkä jäi -siis tänne palataan uudestaan! Soilelle kiitos huolenpidosta ja antoisista retkistä.
Marianne (Kotka)
9.7.-13.7
Ihanaa, kun on saanut lomailla rauhassa ilman turhaa kiirettä! Aamuisin on notkuva pöytä ollut odottamassa ja retkiohjelma on ollut monipuolinen, muttei liian runsas, jotta on jäänyt aikaa rennolle oleskelullekin. Kiitos, Soile, ihanasta huolenpidosta! Au revoir la Normandie! Effelle kiitokset aurinkoisesta seurasta!
Anneli Taimio (Helsinki)

4.6
Aurinkoinen ja kuuma alkukesä tuli tänne Suomeen. Lomat lähestyvät ja Villa Galliassa taas tavataan, tervetuloa!
toivoo Soile ja Effe

27.4
Kevät vihdoin täällä, sinivuokot ja valkovuokot kukkivat Oitmäen pihassa. Villa Galliassa vielä majoitustilaa jonkin verran heinäkuussa, tervetuloa.
Hauskaa Vapun odottelua!
terveisin Soile & Effe

30.3
Joyeuses Pâques - Hyvää Pääsiäistä!
Tervetuloa Villa Galliaan aamiaismajoitukseen tai ranskan kurssille, tilaa on vielä ajalla 8.7-23.7.
Aurinkoista kevättä toivotta Soile ja Effe

15.2.2013
Villa Gallia tarjoaa Sinulle Ystävän päivän kunniaksi ’dégustation de fromages normands & cidre’ iltapalan Villaan tulopäivänä, kun varaat kesälomasi Villa Galliaan helmikuun loppuun mennessä. (ei koske ryhmämatkaa)
Huom. Normandian rantoja ja taidetta 1-7.7.13 ryhmämatkalle vielä 2 vapaata paikkaa, ilmoittaudu nopeasti.
terveisin Soile ja Effe

4.1.2013
Bonne Année, Hyvää uutta vuotta 2013!
Luminen joulukuu on takanapäin ja tammikuun valo jo enteilee kevättä.
Villa Gallia odottaa kesävieraita, ota yhteyttä.
Tapaamisiin Normandiassa!
terveisin Soile ja Effe

28.11.12
Ensimmäiset lumipyryt lähestyvät ja onkin mukava hetki suunnitella ensi kesän lomia! Sivuille on jo lisätty Wahren-opiston kanssa yhteistyössä toteutettava Normandian rantoja ja taidetta matka 1.-7.7.2013 sekä ranskan jatkokurssi heinäkuussa; myös aivan kaikille, koko perheellekin sopiva ranskalainen viikonloppu. Vielä on tulossa muutakin ohjelmaa ensi kesälle, mutta siitä myöhemmin.
Ota yhteyttä, niin varataan sinulle sopiva lomaohjelma.
Joulua odotellen
Soile & Effe

2.8.2012
Pari päivää sitten palattiin Ranskasta kotimaahan. Normandiassa koettiin kesäkuun lämpöennätys +34 astetta, mutta heinäkuu oli pitkästä aikaa viileämpi ja sateitakin saatiin. Heinäkuun viimeiselle viikolle palasi kuitenkin kova helle ja yöt olivat tukalia nukkua, kun Villan lämpötilakin nousi lähelle 30 astetta. Kesä oli vilkas ja vieraita oli melkein kuukauden yhteen menoon joka päivälle. Omatoimisia ja aktiivisia retkeilijöitä ja ratsastajia Normandia houkutteli. Itsekin kävin katsomassa Percheron hevoskilpailua läheisessä kylässä, pari kertaa rannikolla ja tuttujen luona kyläilemässä. Tietyömaa koetteli hermoja lähes pari viikkoa Villan edustalla; uusia jäteveden käsittelyputkia vedettiin koko alueelle. Villan puutarhan tyhjä nurkkaus puolestaan sai upean vaalean sorapeitteen ja ensi kesänä siihen tulee oleskelunurkkaus kukkineen. Ikkunoiden vaihto-operaatiokin käynnistettiin tänä kesänä. Olipa taas kiva vaihtaa ajatuksia ja tavata vanhoja työkavereita, kollegoja, vakioasiakkaita ja ihan uusiakin tuttavuuksia! Effelläkin oli niin hauska kesä, kun oli paljon koira- ja hevosfaneja.
Oikein lämpimiä ja aurinkoisia elokuun päiviä toivottelee Soile ja Effe


kesä 2012
27.-29.6
Pitkällä Normandian kierroksella pysähdyimme tänne hetkeksi nauttimaan maaseudun rauhasta. Kiitos huolenpidosta ja hyvistä vinkeistä, tästä on hyvä jatkaa, maihinnousurannikko odottaa! Oli kiva tutustua kollegaan ja Effeen, oikein hyvää kesän jatkoa, toivottavasti lämmintä (sopivan) riittää.
T. Anne, Pekka, Eetu ja Oskari (Turku)
29.6.-5.7
Iiris, Cata ja Teppo reissulla Normandiassa. Ratsastusta (Iiris), avoautoilua (Teppo) eli reissu "lasten" ehdoilla. Yllätys oli siideri - oli hyvää ettei sanotuksi saa. Niin ja yksi isoimmista jutuista oli Iiriksen ja Effen touhuilu. Tuleva koiratyttö ihastui Effeen ja Effe Iirikseen. Teppo ihastui Leffeen. Cata avoautoili kaunis oranssi huivi kietaistuna Greta Carpo tyyliin.
Quel beau séjour chez "l'ex-boss" - on a tous tellement apprecié! Toute cette ambiance conviviale, Effe, le chien à nous tous! Le Havre, la ville la plus intéressante, les animaux, les paysages, la mer...
Iris, Kata, Teppo (Helsinki, Espoo)
1.-5.7
Sopiva välilasku matkalla OIDFA:n kokoukseen Caenissa. Eksoottinen elämys pienessä kylässä Normandian maaseudulla. Ainoa "roska maljassa" on ollut oma terveystila. Jatkuva yskä rasittaa sekä itseään että ympäristöä.
Kiitos ja tapaamisiin ensi kerralla
Hedvig ja Sven (Espoo)
6.-12.7
Viisi vuotta edellisestä käynnistä Soilen luona. Jo silloin heräsi halu palata takaisin. Pitkä odotus palkittiin - upea viikko takana. Ratsastimme Pascalin johdolla Deauvillesta Lisieuxiin. Laukkaa rannalla, odottelua punaisissa valoissa, ryhmittymistä liikenneympyrään, taikametsän ihastelua, matkantekoa kylien, peltojen ja metsien läpi. Saumatonta yhteistyötä upeiden matkakumppanien kanssa. 70 km tuntui koko kropassa - mieli lepäsi, mutta muu ruumis kärsi. Normandian valloitus jatkui Bayeuxin Tapisseriessa, Colleville-sur-merin amerikkalaisten hautausmaalla, katsastimme Arromanchesin keinotekoisen sataman ja illastimme tunnelmallisessa Cabourgissa. Katsastimme Haras-du-Pinin uljaat hevoset ja tutustuimme kengityksen saloihin. Maistelimme Breuilin juomia ja Livarotin juustoja. Illan kruunasi herkkusoirée Villa Galliassa. Linnakierroksella kävimme Falaisen, Crèvecoeurin ja Saint Germain de Livetin linnoissa - hyvä kierros! Ehdimmepä vielä Lisieuxin Basilikaan ja Madame Bessinin virkistävän juoman äärelle.
Kiitos Effelle pusuista ja Soilelle kaikesta!
Annikka (Turku/Espoo)
6-12.7
Edellisen sivun (Villan vieraskirja)Annikkan seurassa mukana vietin todella tapahtumarikkaita elämyspäiviä täällä Normandiassa. Ehkä mahtavinta oli päästä Normandian rannalle - ratsastamaan, kahlaamaan rantaveteen ja miettimään mitä kaikkea hieno ranta on kokenut. "Kiireisten" lomapäivien jälkeen oli hienoa palata Villa Galliaan Soilen kotoisaan ruusulinnaan Effen "pestäväksi". Kiitos Soile.
Merja ja tyttärensä Heta (Rusko, Turku)
Ps. tutustuimme Normandian historiaan täyspainoisesti Vilhelm Valloittajasta D-Dayhin linnasta rannalle.
14.-16.7
Yli kaksi viikkoa on jo täällä kierretty. Edellisellä Villa-vierailulla tehtiin jopa Pariisin päiväretki. OIDFA kongressi vietettiin Caenissa ja sen jälkeen kävimme sekä Cabourgissa ja Alenconissa. Molemmissa yövyttiin pari yötä. Ihmeellisen kauniita pitsejä oli esillä sekä kongressin yhteydessä olevissa näyttelyissä. Oli myös mahdollisuus ostaa sekä materiaalia että kirjoja kun ollaan autolla liikkeellä. Oli mahdollista tehdä hankintoja paremmin kuin lentomatkustajana. Normandian ilma vaan ei ole oikein meitä suosinut. Yösukat (villaiset) ja villatakki ovat olleet "hengenpelastajia" tällä reissulla. Ihanaa ruokaa ollaan löydetty erilaisissa mukavissa ravintoloissa. Maanantaina jatketaan matkaa Brüggeä kohti ja eteenpäin Hollantiin ja Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta kotiin. Kiitos!
Hedvig ja Sven (Espoo)
15.7.-22.7.
Jälleen Villa Galliassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Upeaa taas kerran! Olemme ajelleet viikon ajan ympäri Normandiaa, ihailleet kauniita maisemia, käyneet upeissa linnoissa, tutustuneet maihinnousurannikolle ja kävimme myös Cerzan upeassa eläinpuistossa, jossa vietimme koko pitkän päivän.
Villa Galliassa vietimme herkullisen soirée normande illan Soilen opastuksella, Nam! Effe oli maailman suloisin isäntäkoira, häntä heiluen otti meidät vastaan.
Kiitos jälleen kerran mahtavasta lomaviikosta Soile ja Villa Gallia! Merci!
T. Irene, Niklas, Emil ja Benjamin (Espoo)

4.5.2012
Uusi ranskan kurssi on lisätty otsikon ranskan kurssit alle, mukaan mahtuu! vielä löytyy myös aamiaismajoitustilaa heinäkuussa. Tapaamisiin Villassa! t. Soile ja Effe

6.3.2012
Aurinko paistelee hankien keskellä. Villa Gallian kesän kurssit ja ohjelmat löytyvät nettisivuilta. Varauksia on jo tullut, joten kannattaa toimia pikaisesti. Terveisin Soile ja Effe

8.1.2012
Bonne Année 2012!
Päivät pitenevät pikkuhiljaa ja kesäloma siintelee mielissä. Tapaamisiin Villa Galliassa!
toivoo Soile ja Effe

6.8.2011
Viime viikolla palattiin reissusta:+36 asteen helle otti meidät vastaan Normandiassa ja kuivuudesta siellä oli kärsitty jo pitkään; Saksa paluumatkalla puolestaan näytti kunnon myrskyn ja vesisateen - onneksi Suomessa oli taas lämmintä.
Vajaat neljä viikkoa perillä menivät taas liian nopeasti, mutta kaikenlaista ehdin kokea, tehdä ja nähdä. Meren rannalle 3 retkeä tänä kesänä, uutena Villers-sur-mer'n paleontologinen museo, joka oli mielenkiintoinen uutuus. Lisieux sai kunnian olla Tour de Francen etappi ja erityisesti mainoskulkue ennen pyöräilijöitä oli hauska ja yleisön suosiossa. Deauville juhli Normandian 1100 vuotista historiaa esittelemällä läheisiä kaupunkeja kuutioina. Kansallispäivän markkinat ja taiteilijasunnuntai kuuluvat joka kesäiseen ohjelmaani. Eri väristen salkoruusujen joukossa puikkelehtivat villikanit pitivät Effelle seuraa Villan puutarhassa! Kiva oli tavata teitä vieraita ja tuttuja - tervetuloa taas Villaan uudelleen!
Elokuun lämmöstä nautiskellen
Soile ja Effe

kesä 2011
1.7-3.7
Huikeita maisemia ja upeaa merenrantaa sekä romanttinen Villa Gallia. Matka jatkuu, mutta tästä oli hyvä aloittaa. Kiitos!
Tuuli & Matti & Emma Vuolteenaho ja Jaana & Juha & Miika Mettälä
2.7
Ohimennen piipahdus virkistymässä Villa Galliassa. Kiitos.
Kaijus (Kotka)
(joka aloitti Ranskan harrastuksen Soilen opastamana 2000 - neljä intensiivikurssia ja siitä lähtien joka kesä - joskus syksyisinkin - n.15 Ranskan matkaa, sen kieli ja kulttuuri ja miljöö tulee paljon tutummaksi, kun osaa auttavasti kielen. Siitä kiitos Soilelle.)
5.7-8.7 Pariisissa - 8.7-11.7 Villa Galliassa
Kiitos huolenpidosta ja kodikkaasta majoituksesta. On tehty pitkiä päiväretkiä vuokra-autolla: Kukkaisrannikolta maihinnousun maisemiin, välillä siiderireitille poiketen. Nyt kuskin kytkinjalka kiukuttelee vanhaa vammaansa eikä siedä enää autoilua, joten lähdemme junalla Caenia kohti. Matka jatkuu - hyvää loppukesää. Normandian kaipuu jäi mieleen ja kieleen!
Terveisin Helena, Ursula, Timo (Helsinki)
6.7-12.7 Villa Galliassa
Kolmas kerta Villassa ja vielä riitti uutta nähtävää! Falaisen linna ja Pont-l'Evêquen kauniit vanhat talot sekä Tour de Francen etappi. Kiitokset myös yksityisopetuksesta.
Maija-Riitta (Tammela)

26.2.2011
Luminen talvi jatkuu, mutta nyt on hyvä hetki tehdä kesälomasuunnitelmia. Villa Gallian heinäkuun ohjelmaan on lisätty ranskan intensiivinen uutuuskurssi Vite et Bien. Tänä kesänä jo tutut omatoimimatkailijoille sopivat minihnnatkin ovat voimassa. Tervetuloa herkuttelemaan, rentoutumaan, opiskelemaan ja retkeilemään!
Toivottaa Soile & Effe.

18.12.2010
Villa Gallian kesäohjelma 2011 on lisätty nettisivuille. Voit aina myös tulla pelkkään aamiaismajoitukseen, jos vain tilaa löytyy. Tutustu ohjelmaan ja varaa omasi.
Joyeux Noël & Bonne Année!
Soile ja Effe

2.9.2010
Tervetuloa viettämään syyslomaa Villa Galliaan!
Retkeilemme rannikolla, maistelemme siideriä ja juustoja ja ihastelemme upeita hevosia ja taidetta. Tarkemmat tiedot löydät hevoslomat ja teemaohjelmat otsikoiden alta.
Syyskuisin terveisin Soile & Effe

1.8.2010
Kotosuomeen tulimme tänä kesänä ja aiemmin kuin yleensä eli 26.7 helteisiltä ja ruuhkaisilta Euroopan teiltä. Saksan maa jatkoi siltaremonttejaan tänäkin kesänä. Kiitos taas kaikille kesävieraille mukavista ja mielenkiintoisista hetkistä Villassa ja retkillä. Suurkiitos myös Sallalle, joka reippaasti avasi kesäsesongin Villan lomalaisille jo kesäkuun alkupäivinä! Impressionismi valtasi Normandian museot ja kaunista taidetta riitti kaikkialla silmien iloksi. Hellejakso kesti lähes koko Villassa oleskeluni ajan kesäkuun lopulta aina heinäkuun loppupuolelle asti. Perhosia näkyi tavallista enemmän ja heinäsirkat soittelivat säveliään yötä myöten. Kuivuus kuitenkin kiusasi ja eläimille jouduttiin syöttämään jo talvivarastoja. Kotiinviemisiksi jäi mieleen Villan ruusujen ja laventelin tuoksut, auringonpaiste pilvettömän siniseltä taivaalta, lämpimät illat puutarhassa ja aperitiivit kylän baarin terassilla - Effekin tutustui tähän ranskalaisten koirien tapaan!
Tapaamisiin Villa Galliassa!
Leppoisia elokuun kesäpäiviä toivottelee Soile ja Effe.

Kesä 2010
8.-15.6.
Kesäloman startti tällä kertaa Pariisin & Normandian maisemissa. Kolmen päivän bussilippu oli näppärä, kun pääsi vaivattomasti liikkumaan ja katselemaan ympäriinsä. Reitteinä: 1. Lisieux-Honfleur, Honfleur-Deauville. Paluu junalla 20 min. 2. TER-junalla Caen 30 min., Caen-Ouistreham ja Caen-Merville/Frenceville maihinnousumuseoineen. Kauniilla rannikkoreitillä mm. Villers sur mer, Deauvillestä junalla takaisin Lisieux'hön. 3. Caen-Clécy, Normandian Sveitsi.
Lisieux'n fillarikaupasta kätevä vuokrata polkupyörä, jolla matka La Chapelle-Yvonista taittui n. 30 minuutissa. Kävellen se vei 2h 15min suuntaansa, se tuntui jo jaloissa. Päiväkäynti Pariisin vilskeessä piristi ja huomenna taas takaisin Pariisiin!
Minna Espoosta
16.-18.6
Tulimme tänne viivyttyämme viikon verran Nantesin seudulla, vähän etelämpänä. Kiertelimme hevostiloja (Soilen vinkkaamia), katselimme lehmiä. Maaseudun rauha sai levähtämään piknikille polun varteen, hevosaitausta vastapäätä. Tuihti puhdisti hepan silmät hyönteisistä ja oli sitä mieltä, että tämä oli loman paras päivä! Orbecissa ihmettelimme talojen hintoja (halpoja!). Kiitos talon väelle! Myös Nooa-koira kiittää koiraystävällisyydestä.
Kirsi Koskelin & Timo Huhtala Espoosta, Tuihti Lindfors Helsingistä
18.6-25.6
Alkuhankaluuksien jälkeen viikko on sujunut todella mukavasti. Sää on muuttunut lämpimäksi ja Normandia on ollut kauneimmillaan. Olemme käyneet siideri/calvados tiloilla, linnoissa ja kirkoissa. Nähtävää on riittänyt todella paljon ja vuokra-auto on mahdollistanut sen, että seutu on tullut tutuksi. Maisemat ovat todella kauniit! Ranskalainen ystävällisyys on tullut tutuksi, vähän myös tietynlainen joustamattomuus, mutta kaikenkaikkiaan ihmiset ovat todella ymmärtäväisiä, vaikka kielitaito on surkea. Nyt lomaviikkomme alkaa olla ohi. Kiitokset isäntäväellemme soilelle ja Sallalle. Toivotamme teille kaunista ja lämmintä kesää!
Salme ja Pekka Malinen
(jotka lähtevät Päijänteen saareen viettämään kesälomaansa)
31.6.
Kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Villa Galliassa, Timo kylläkin ihka ensimmäistä kertaa...Tärkeintä matkassa käydä Sallaa moikkaamassa, samalla hienoa tavata Soile vuosien tauon jälkeen. Villa Gallia vähintäänkin yhtä viehättävä kuin silloin joskus...
Timo ja Leena Kangasalta
5-11.7
Ensimmäinen visiittini Normandiassa ja Villa Galliassa sujui upeasti impressionistisissa tunnelmissa; vietetäänhän Normandiassa impressionistista teemaa. Bernay'ssä, Honfleur'ssä ja Lisieux'ssä katseltiin upeita tauluja ja bongattiin tuttuja nimiä kuten Riesener, Boudin, Monet, Renoir...Calvadoskellari Château du Breuil tutustutti aromikkaan juoman maailmaan, joka osoittautui yllättävän laveaksi. Suklaacalvadosta,hmm?! Olen nauttinut Lisieux'n kaduista, puistoista ja kirkon viileydestä. Helle on nimittäin hellinyt tällä viikolla. Merci bien! A la prochaine!
Pia Nuuttila Kotkasta
3.6-12.7
Taas kesä Normandiassa. Tänä kesänä olin aluksi yksin jonkin aikaa talossa pistämässä taloa kuntoon. Kauppa- ja pyykkireissut sujuivat jouhevasti Busverts aikataulujen ehdoilla, välillä Orbec'iin, välillä Lisieux'hön; opin käyttämään 4 voyages bussilippuja. Tänä kesänä on jo ehditty tehdä jonkin verran puutarhahommia, maalattu ikkunaluukkuja ja ovia. Kävimme katsastamassa lähistöllä olevan kotieläinpuiston (Dame Blanche). Kesä on ollut koko ajan lämpenemään päin. Kesäkuun puolenvälin jälkeen ei ole satanut kunnolla ja maa alkaa olla rutikuiva. Onneksi naapurit ovat suuremmaksi osaksi ottaneet tämän huomioon polttaessaan roskia. Heinäkuun alussa ehdin jonkin verran matkustella vanhempien matkassa. Kävimme Falaisen linnassa. Onneksi autossa oli hyvä ilmastointi, sillä koko matkan ajan oli todella lämmin. toinen reissumme oli Le Mont Saint Michel, joka oli vaikuttava rakennelma kauniilla paikalla, mutta myös todellinen turistirysä. Ehdimme vielä poiketa Honfleur'issä matkalla Etretat'n kalkkikivirannikolle. Matka sujui nopeasti oikuttelevasta navigaattorista huolimatta. Näkymät olivat todella hienot Etretat'ssa ylhäältä kalliolta. Reissun aikana on taas opittu muutama sana ranskaa lisää ja syöty kaikentasoista ruokaa. Kohta kesä täällä on osaltani ohi ja palailen Suomeen TGV:llä ja lennolla.
Salla Helsingistä
15.-21.7
Kaikista nettivaraus- ja visakorttiongelmista huolimatta tämänkertainen oleskeluni tyttäreni kanssa Villa Galliassa on ollut mielenkiintoinen, antoisa ja opettavainen. Vaikka paikallinen matkailuneuvonta (Lisieux) ei ollut aivan ajan tasalla ja kielitaidoton, kävimme monessa uudessa kohteessa omatoimisella viikollamme, mm. Normandian maihinnousukiertoajelulla, viehättävässä eläinpuistossa (Cerza), suosittelen! Chausayn saaressa Granvillestä käsin ja Marcel Proustin Cabourgin kaupungissa. On ollut lämmintä koko matkan ajan, mutta lämpötilat eivät ole yltäneet Suomen tasolle (+32¤)! Lämpimän sään vuoksi kävimme kaksi kertaa uimassa Englannin Kanaalissa. Tack på den här gången och kanske vi träffar på nytt.
Ulla-Britt Mattsson & Sandra Mattsson, Korpo
19.-21.7
Oli kivaa ja Effe oli kiva:). Kiitos, oli oikein mukavaa aloittaa kesälomamme Villa Galliasta! Matka jatkuu länteen ja Loiren laaksoon.
T: Markus, Maija, Minna & Kari Varpa, Helsinki

1.5.2010
Bon premier mai!
Uutta - Impressionistinen Normandia 5-11.7 teemaviikkoon on lisätty Ici Paris ranskan kurssi aloittelijoille tai kertaajille. Vielä ehdit varaamaan kesälomaviikkosi Villa Galliassa - voit myös viipyä lyhyemmänkin ajan. A bientôt! Soile & Effe

21.12.2009
Villa Gallian kesäohjelma 2010 on lisätty nettisivuille. Käy tutustumassa ja varaa omasi.
Joyeux Noël et Bonne Année 2010!
Soile, Effe ja Veera

26.10.2009
Villa Gallian isäntäkoira Valtsu lähti eilen viimeiselle matkalleen kesäajan päättymisen myötä etsimään taivaalta auringon säteitä. 15 vuotta ja 7 kuukautta elimme yhteistä, onnellista elämää. Valtsu oli kahden maan koira, Effen 'iskä' ja Veera kissan paras kaveri; minulle uskollinen, rakas, turvallinen matkakumppani ja paras ystävä elämän eri tilanteissa sekä Villassa että Oitmäessä. Kiitos Valtsu kaikesta - mikään ei pysty paikkaasi täyttämään!
A Valtsu:
En l’amitié les âmes se confondent l’une en l’autre, d’un mélange si universel
qu’elles effacent et ne retrouvent plus
la couture qui les a jointes.
Si on me presse de dire pourquoi je t’aimais,
je sens que cela ne peut s’exprimer qu’en répondant:
“ parce que c’était toi, parce que c’était moi.”
Soile, Effe ja Veera

2.8.2009
Kotosuomessa jälleen! Perille päästiin, vaikka Saksan moottoritiet olivat pelkkää työmaata tänä kesänä. 2 viikon hellejakson jälkeen tuli vaihteleva sää upeine ukkosmyrskyineen. Kiitos kaikille kesävieraille ja erityisesti Sallalle, joka olisi saanut viipyä pidempäänkin kuin 2 viikkoa. Tästä kesästä jäi itselleni mieleen parhaiten tutustumisretki keskelle Pascalin hevoslaumoja - tytöt ja pojat erikseen kuten hän sanoi. Lisäksi vietin hauskoja juttutuokioita 'monitoimimiehen' monsieur Antoinen kanssa mm. vessaremontin merkeissä. Agilityseuran harjoitusten seuraaminen oli tämän kesän uusi kokemus, ensi kesänä varmaan vierailu kisoissakin. Taiteilijasunnuntai ja visiitti Hippolytin lehmien ja sonninpoikien luo olivat viime päivien omaa ohjelmaani. Tavataan taas Villassa, ensi kesä 2010 on muuten Normandiassa impressionistien juhlaa. Kauniita elokuun kuutamoita toivottelee Soile, Valtsu, Effe ja Veera.

Kesä 2009
23.6.
Marjaana ja Ossi + koirat Pippuri & Fanny kylässä Villassa.
29.6 – 5.7.
Vihdoin se toteutui – loma Normandiassa! Olemme rantautuneet (Norjan kautta) siiderin, lehmien ja juustojen keskelle. Honfleurin maalauksellinen pieni kaupunki teki lähtemättömän vaikutuksen kuten myös Monet’n puutarhan kukkaloisto.
Hauskat ranskankielen tunnit virittivät aitoon tunnelmaan ja monet hauskat ilmaisut kuten esim. Hôtel de Ville = 5 tähden hotelli, tulevat jäämään mieleen.
Baaritiskin takana oli vilskettä eri muodoissa (emme tarkoita Sallaa), sen sijaan autosta loppui puhti… au secours! mutta kaikki järjestyi – olimmehan Ranskassa.
Kiitos ihanasta viikosta, vieraanvaraisuudesta ja ihanasta illanvietosta Villa Galliassa.
Kiitos Soile, Salla, Valtsu ja Effe.
( unikkokortti – Hei Soile, Yksi kukka sanoo enemmän kuin tuhansia Givernyn puutarhassa. Kiitos!)
Ann-Christine Pulkkinen (Helsinki), Marianne Österberg (Helsinki), Helene Blomqvist (Helsinki)
6. – 12.7.
Tultiin Joonaksen kanssa kahdestaan lomaviikolle tänne. Eka kertaa Ranskassa ja hyvin päästiin perille Soilen hyvien neuvojen ansiosta. Ruoka ja juoma yllättivät täysin eli kaikki liian hyvää. Soile jaksoi hyvin ja käytiin mukavilla retkillä ja tutustumassa paikalliseen agilityseuran treeneihin. Kaikenrotuisia koiria sulassa sovussa. Käytiin Orbecin markkinoilla ja pelastettiin pieni koristevillakoira kotiin, vaikka olikin jo korvapuoli. Pascalin tallilla kävin 3 h maastovaelluksella Malibulla. Ranskan laukka oli sen 1 km tosiaan. Ratsastusvaellus vaihtelevassa maastossa maisemineen ei todellakaan ollut tylsä ja toivottavasti muistan hetket loppuiän.
Effe oli ihana hurmuri ’isäntä’ ja Valtsu vanha herrasmies. Kiitoksia Soilelle ammattitaidosta ja kärsivällisesti jaksoit seuraakin meille pitää, kun kaksin oltiin.
Kiitokset sympaattiselle Sallalle, joka lähteekin huomenna meidän iloksi samalla junalla Pariisiin. Merci – joie de vivre!
Tuula & Joona (Helsinki)
6. – 12.7.
Ihana lomaviikko takana. Harmittaa oikein lähteä kotiin tästä kauniista paikasta, niin paljon olisi vielä ollut nähtävää ja koettavaa. Luonto täällä on uskomattoman kaunis ja vehreä, ihmiset ystävällisiä, ruoka herkullista, paljon historiallisia nähtävyyksiä.
Niklas varsinkin on ollut onnensa kukkuloilla, kun on päässyt näkemään ’livenä’ Normandian rannikon maihinnousupaikat ja museot, on ollut haaveissa jo vuosia.
Ja kyllä ne minustakin ovat mielenkiintoista nähtävää, beachit ovat upeita. Emil on juossut riemuissaan rannoilla. Soilelle kiitos perehdyttämisestä ranskalaiseen kulttuuriin ja opastuksesta retkillemme! Se on auttanut ja helpottanut todella paljon reissaamistamme eri paikkoihin. Sallalle myös kiitos.
Tulisimme mielellämme myös ensi kesänä tähän kodikkaaseen taloon, mukana myös Tony ja nykyinen maha-asukki. Merci!
T. Niklas, Irene, Emil ja ’maha’ (Helsinki)
25.6. – 12.7.
Kolmas kesä Villa Galliassa alkaa olla lopuillaan. Ranskan kieli alkaa sujua paremmin kuin aikaisempina vuosina ja tavatkin ovat hieman tutumpia. tänä vuonna viivyin vain pari viikkoa, mutta moneen paikkaan on silti ehditty. Orbecin torilla oli tunnelma katossa ja Lisieux’ss’ Basilikassa (kuten joka vuosi). Ensimmäinen viikko oli tulikuuma ja vei jopa Valtsulta ruokahalut. Toisella viikolla sadetta riitti. Puutarhassa on riittänyt hommia: murattien ja villiruusujen parissa on vietetty muutamia hetkiä tänäkin kesänä. Aika on kulunut nopeasti ja huomenna lähdenkin Pariisiin puuroisine housuineni. Effe jää pitämään taloa pystyssä (onhan nyt jo Effellekin kolmas vuosi).
Salla (Helsinki, Kangasala)
13. – 18.7.
Ensi kertaa Normandiassa, mutta tuskin viimeistä. Kiitos Soilelle opetuksesta, ohjelmoinnista ja emännöinistä. Normandialaiset ovat hauskoja, tilannekomiikka on hyvin hallussa. Ja ranskan taitoni alkaa vähitellen olla kohdallaan, kun olen vitsitkin ymmärtänyt. Paljon olen saanut puhua ja selvitellä asioita, kiitos kaikille paikallisille. Ja kiitos Effelle pusuista (ei tullut koti-ikävää). Lupaan mainostaa Villa Galliaa!
Nana (Helsinki)
13. – 19.7.
Ikuinen ranskan aloittelija. Soilen hyvissä hoivissa ja opetuksessa syttyi ainakin haave jatkaa talvella. Normandian maisemat ovat ihastuttavia, eilen koimme Deauvillen-Trouvillen, Cabourgin aurinko/sadesäässä, tänään ihastuin, rakastuin Honfleuriin. Kävin ainakin G:n galleriassa ja Boudinin museossa – je recommande! Mutta Normandian kukkoa ei löytynyt, ei edes henkaria, eikä lehmääkään – tämän päivän gallerian lehmä olisi ollut liian monta 100 euroa. Ja paikallisesti suosittelen kävelyretkeä naapurikylään peltojen halki ja siellä hautausmaalle ja kapakkaan.
Merci Soile!
Anna-Liisa (Espoo)


30.1.2009
Uusi teemaohjelma Villassa 6.7-12.7.09 KOIRAHARRASTAJIEN LOMAVIIKKO. Yhteistyössä Suomen Rally-Tokoliiton kanssa Villa Gallia järjestää rentouttavan, ohjelmallisen viikon: retkiä, ranskalaisten koiraharrastajien tapaamista, ratsastusta, ranskan kieltä ja koirasanastoa, illanvietto. Pyydä erillinen esite!
Hyvää alkanutta vuotta toivoo Soile.

19.12.2008
Kesäohjelma 2009 on lisätty sivuille - käy tutustumassa. Tervetuloa lomalle Villaan.
Joyeux Noël et Bonne Année 2009!
Soile, Valtsu, Veera & Effe

3.8.2008
Suomeen palasimme 1.8 helteisiltä Euroopan teiltä! Kiitos kaikille kesävieraille mukavista hetkistä opiskelun, retkien, illanviettojen, luentojen ja hevosten parissa! Valtsulla ja Effelläkin oli hauska kesä, kun Villassa oli paljon 'koiraihmisiä'. Kiitos taas Sallalle uutterasta avusta. Tältä kesältä jäi mieleni sopukoihin lämpö, aurinko ja hevosvaljakon jyrinä Haras du Pin'in kivetyksellä. Tavataan taas Villassa.
Syksyn värejä odotellessa terveisin Soile, Valtsu, Effe ja Veera

Kesä 2008
21.7 - 27.7.08
Tuhannet kiitokset ihanasta viikosta Villa Galliassa! Kauniita maisemia, suussa sulavia juustoja, hurmaavaa ranskalaista kulttuuria. Paljon tuli opittua! Kiitokset vieraanvaraisuudestasi!
T. Petra Turusta
21.7 – 27.7.08
C’est la vie! Merci!!!
Virpi Loimaalta
21.7 – 27.7.08
Ihana ’kielirutistus’! –Kiitokset Soilelle innostuksesta ja kärsivällisyydestä, mukavasta viikosta.
Hyvää jatkoa ja ihania kesäpäiviä.
Terttu Grönfors (Lohja)
26.6 – 25.7.08
Nyt toista kertaa Villa Galliassa ja Ranskassa yleensäkin. En ole enää aivan yhtä pihalla kuin viime kesänä. Kyläkaupassa käyminenkin on helpompaa; ymmärrämme toisiamme jonkin verran paremmin. Huomenna on edessä matka kohti aurinkoista (kuulemma) Suomea.
Kesä on sujunut taas joutuisasti ja paljon erilaisia ihmisiä taas tavattu. Effe ja minä olemme yhtä uusia hommassa, eikä kaikki aina onnistu vielä niin kuin suuniteltua…
Kaikesta on kuitenkin selvitty tavalla tai toisella!
Säät ovat olleet parempia kuin viime kesänä, vaikka Normandian aurinko välillä ottaakin koville lähes siistiin sisätyöhön tottuneelle. Paluumatkalla ei kuumaa tarvitsisikaan olla…
Sitkeää yskää lukuun ottamatta ei ole sen suurempia vaivoja tällä kertaa. Kokkokin saatiin lopulta hävitettyä pihalta. Ensi kesänä ehkä sama homma edessä…
Hyvää matkaa Soilelle, Valtsulle ja Effelle
toivottaa Salla (Kangasala, syksyn jälkeen Helsinki)
19.7.08
¨
Täällä ollaan Euroopan kiertoajeluretkellä ja kun täällä päin maailmaa oltiin niin päätettiin tulla katsomaan olisiko talossa yösijaa. Täällä olen ollut kielikurssilla joskus 90-luvun alkupuolella, joten jotain muistikuvaa oli paikasta. Yösija onnistui siis ja varsin mukavaa seuraakin oli. Yli viisitoista vuotta sitten saadut opit palailevat matkustellessa pätkittäin, mutta vakaasti. Suuret kiitokset isännille vieraanvaraisuudesta. Huomenna matka jatkuukin taas vielä hämärän peitossa olevaan määränpäähän.
Antti Rajalahti HKI
19.7.08
Kiitos paljon vieraanvaraisuudesta näin lyhyellä varoitusajallakin! Saatiin vieläpä maistella paikallisia herkkujakin ja istua iltaa viihtyisän pöytäseuran kanssa. Toivottavasti pääsen tänne toistekin, vaikka kielikurssille. (Ranskaa ei ole koskaan tullut opiskeltua, vaikka tykkäänkin kielestä tosi paljon). Visiitti jää tällä kertaa lyhyeksi, huomenna suunnataan kohti etelää, mutta kiitoksia vielä yösijasta ja ystävällisyydestä!
Ira Martin Hki
16-20.7.08
Minulle jäi mieleen kun kävin keräilemässä simpukoita kanaalin rannalla. T. Konsta (Ypäjä)
xxx
Ja minulle jäi mieleen, että talossa oli aina kotoinen tunnelma. Ranska on KAUNIS MAA ja ranskan kieli kiehtova maailma! Iloisin mielin kotiin ja varmasti palaamisiin!!! Ai niin! Opin ymmärtämään hevosvaljakoiden aikaansaaman tunnelman…En unohda sitä jyrinää koskaan!
Katja Hannula (Ypäjä)
7.7-14.7.08
Lomamme alkoi majoittumisella illansuussa Villa Galliaan La Chapelle-Yvonin kylässä.
Villa Galliassa nukuimme makeasti, söimme mainiot aamiaiset, opiskelimme ranskaa ja saimme tietoa alueen historiasta aina reittiopastuksiin.
Normandialle tyypillisessä säässä tutustuimme monipuolisesti kauniiseen ja vihreään maakuntaan. Emäntämme Soile vei meidät tutustumaan alueen juustoihin ja calvadoksen valmistukseen sekä järjesti herkullisen normandialaisen illanvieton. Hyvän ruuan ja juoman lisäksi näimme Rouenissa purjelaivojen armadan ja ajattelemisen aihetta antoi käynnit Normandian maihinnousun paikoilla.
Kaikki edellä mainittu on ollut mieleenpainuvaa, mutta parasta Jyrin mielestä oli Villa Gallian valppaat vahdit Valtsu ja Effe. Vanha Herra Valtsu arvokkaana ja pikkuveli Effe touhukkaana varmistivat Normandian visiittimme onnistumisen.
Kiittäen Villa Gallian väkeä
Jyri ’Effe on paras!!’
Tero ja Mirja Vehovuori (Lohja)

30.6-5.7.08
Kiitos Soile upeista kokemuksista, joita tarjosit meille lyhyessä ajassa! Oli mahtavaa päästä Pariisin kokemusten jälkeen Normandian maakuntaa juustoreitillä, Calvados kellarissa ja Vendeuvren linnan puistossa näkemään. Paikallisbaari oli hauska nähdä, kuten Lisieuxin tunnelmaa kokea. Olet aivan uskomaton emäntä ja opastaja sekä Normandian tietopankki. Illanvietossa opimme Normandian herkuista hauskassa tunnelmassa. Nautimme olostamme ja voimme paksusti. Normandia jää sydämiimme ja toivottavasti pääsemme joskus vielä uudelleen kokemaan yhtä ihania asioita tässä viehättävässä maakunnassa.
Suuret kiitokset Soilella ja Sallalle!
Mari ja Terhi (Helsinki)
30.6-5.7.08
Je te remercie de tout mon coeur de ton accueil bien chaleureux! Encore une fois, tu m’as montré beaucoup de choses intéressantes:
la Côte Fleurie, le Château du Breuil, le Château Vendeuvre plein de surprises, la route du fromage avec ses déviations… On a bien rigolé ensemble, la soirée normande a été super sympa!!
Ces jours en Normandie ont passé très vite, trop vite! mais heureusement ce ne sera pas la dernière fois, c’est promis…
J’irai revoir ma Normandie…
P.S. Merci beaucoup Salla, pour ton aide pendant notre séjour et bon courage à tes études de français – vouloir, c’est pouvoír! Et il ne faut absolument pas oublier les deux maîtres de maison, Valtsu et Effe! Vous êtes de vraies âmes de Villa Gallia!
Amitiés et à bientôt, j’espère
Tiina (Espoo)


20.3.2008
Joyeuses Pâques!
Kevät on jo pitkällä ja täällä Oitmäessä sinivuokot kukkivat pihassa. Varaathan pian lomasi tai kurssisi kesäksi Villa Galliassa - muutamia paikkoja on vielä jäljellä. Tervetuloa Villaan nauttimaan maaseudun leppoisista päivistä!
Soile, Valtsu, Effe ja Veera

15.12.2007
Kesäohjelma -08 on lisätty sivuille - käy tutustumassa ja varaa lomasi Normandiassa.
Joyeux Noël & Bonne Année 2008!
Soile, Valtsu, Veera ja Effe

25.10.07
Suomessa taas! Mielessä siintelee vielä vihreät pellot, sininen taivas ja hevosten ääriviivat sumuisella pellolla auringon noustessa.
Laukkaradan kulissien takaiseen elämään oli jännä sukeltaa ja aistia hevosten jännittynyttä tunnelmaa ennen kilpailua. Normandian keittiön herkkuja ehdimme maistella erilaisissa ravintoloissa -uudeksi makumuistoksi jäi crème brûlée à l'orange.
Villa Gallian kesän 2008 ohjelma on hahmottumassa: jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain 'vihreää'!
Kirkkaita syyspäiviä teille kaikille toivoo Soile, Valtsu, Veera ja Effe.

16.10-21.10.07
Jos varttuneella iällä uudelleen hevosiin hurahtanut tytär ja eläkeikää lähestyvä lonkkavikainen äiti-hoi ovat heti ensimmäisenä iltana vakaasti sitä mieltä, että ensi kesän perhekokous tapahtuu tässä nimenomaisessa Villassa tämän järjestelyihme-Soilen kaitsemana, täytyy emännässä, Normandiassa ja Villassa olla sitä jotakin, jota ihminen oikeasti tarvitsee!
Omasta puolestani lämmin kiitos ja halaus Soilelle. A bientôt! Ulpu I Turusta.
---------
Edelliseen samanmielisyydellä yhtyen ja heppahöperön kommentit lisäten.
Normandia on ratsastajan taivas.
Hevosten haku Pascalin tilalla aamu-usvaiselta laitumelta. Ratsastus yli vuorien, läpi laaksojen, omenatarhojen ja keskiaikaisten kylien. Vauhtia riitti! Metsästystorvi siivitti vauhdin elämäni pisimpään laukkaan. Kokemuksia on hyvä ihmetellä illalla Madame Bessinin tarjoileman siiderilasillisen äärellä.
Kiitokset, halaus ja näkemiin! Annikka K. Espoosta

11.10-16.10.07
Journées internationales de l'attelage - tässä hengessä palasin taas Villa Galliaan.
Lokakuinen tunnelma oli samanlainen kuin aiemminkin -sumuinen, kostea, mutta iltapäivällä jo aurinkoinen. Loistavaa oli, että yhtään sadepäivää ei ollut. Matkakumppanina tällä kertaa olivat Marita, Niina ja Eeva. Maritan kanssa nautimme täysin siemauksin Lisieux'n valjakkokisojen annista mitenkään unohtamatta varustetäydennystä, jota jotkut kutsuvat shoppailuksi. Simpson sai tosi upean riimun.
Sunnuntaina kävimme Deauvillen Clairefontainen ratsastuskeskuksessa katsomassa valjakkoajojen tarkkuuskilpailuja perinteisten (lue antiikkivaunujen) vaunujen valjakkojen kisoissa. Tälläistä kilpailua ei Suomessa järjestetä, joten tilaisuus on ainutlaatuinen. Muutama idea saattoi tältä reissulta jäädä takataskuun tulevien kisojen järjestämiseen.
Maanantaina 15.10 ajoimme maihinnousurannikon tietä no 514 pitkin aina Omaha Beachiin asti. Equi'days on takanapäin osaltamme ja nyt tiistaina nokka kohti Pariisia. Maalaismaisemat vaihtuvat vajaassa parissa tunnissa aivan toisenlaisiksi - mutta kun sulkee silmänsä niin näkee vihreät laitumet ja niillä laiduntavat hevoset ja lehmät. Parhaat kiitokseni taas Villa Gallialle, à bientôt. Tuire ja Marita
--------------
Oli valtavan kivaa, kävimme maastossa ratsastamassa Pascalin hevosten kanssa. Pascal ei itse päässyt selkäkivun takia, tosin se unohtui, koska täytyihän sitä nuorille blondeille hieman esiintyä...
Niina ja Eeva


5.8.07
Kotona Suomessa jälleen. Kiitos kaikille kesävieraille ihanista uusista kokemuksista ja yhteisistä retkistä ja ranskan opiskelusta. Paljon oli teitä vieraita Villassa tänä kesänä ja usealle lomalaiselle ei enää löytynyt tilaa - kannattaa siis varailla ajoissa. Ensimmäistä kertaa oli myös kesän vietossa ja Villan tapoja oppimassa vuoden vanha Effe, sileäkarvainen noutajauros, joka pärjäsi hienosti kaverinsa, kokeneen isäntäkoiran Valtsun (13 vuotta) opastuksessa. Kiitos myös Sallalle, joka antoi ison työpanoksensa Villan kesän toteuttamisessa! Kesä kuluu aina liian nopeasti, mutta uutta ohjelmaa on taas hauska ryhtyä suunnittelemaan. Sitä ennen kuitenkin lokakuinen viikko vietetään hevosten seurassa ja Equi'days ohjelmaan tutustuen, tervetuloa hevosharrastajat Villaan!
Soile, Valtsu ja Effe

kesä 2007
24.-28.7
Navigaattori mahdollisti mainioitten maalaismaisemien avautumisen meillekin. Nautimme herkkuja syöden ja juoden, nyt voimme paksusti. Camembert, calvados, crepsit, croissantit, cider ja muut herkut tulivat maistetuiksi. Silmäniloa tarjosivat puutarhat: Vendeuvre ja Monet’n puutarha. Lapsetkin unohtivat pienen alkutuskan jälkeen television. Vesipuutarha oli lasten mieleen erityisesti. Normandiaan voisi tulla toistekin, mutta nyt lähdemme kohti uusia seikkailuja.
Merja, Rabbe, Robert, Camilla
från Karis
Kiitos!
Paula
Helsingistä, Etelä-Haagan kyliltä24.6-25.7
Viimeinen iltani Villa Galliassa on koittanut, vaikka vaikea sitä on uskoa. Minunkin kuulemma pitää kirjoittaa tänne kirjaan, vaikka olenkin enemmän keittiöapulainen kuin kirjailija.
(Myös ranskan kurssilainen). Tämän kuluneen kuukauden aikana, jona olen kasvattanut Villan sähkö- ja vesilaskua, olen päässyt laajentamaan tietouttani ranskalaisista ruuista, tapakulttuurista, lakanoiden viikkaamisesta ja puutarhanhoidosta yms. Vien mukanani Suomeen siis paljon arvokkaampia asioita kuin calvados pullon. (Tarkoitan nyt tietoa, en pöytähopeita). En voi kerskua, että olisin matkani aikana nähnyt kaikki matkailijoille pakolliset nähtävyydet. Kävin pikaisesti Pariisissa, mutta en ole nähnyt Eiffelin tornia tai Riemukaarta. Luulen kuitenkin, että olen päässyt kokemaan joltain osin hyvin aitoa ranskalaista elämää. En ole käyttänyt päiviäni kiertelemällä kauniita linnoja, vaan pesemällä lattioita ja pyykkejä. ei ehkä mitenkään kaunosieluista puuhaa astioiden peseminenkään ole; Ranskankin voi nähdä monella tavalla…
Vaikka sää ei olekaan matkan aikana suosinut, pääsin käymään myös rannikolla. Effe (Villan toinen koira 1 v., Valtsun 13 v. kaveri ), joka on yhtä tuore Ranskan matkaaja kuin minäkin, osasi jo tässä vaiheessa olla melko kiltisti autossa mukana. Selvittiin hieman pureskellulla Lisieux’n kartalla.
Aika on kulunut nopeasti. Toivottavasti minusta on ollut enemmän hyötyä kuin haittaa, noin loppujen lopuksi. Kiirettä on ollut, mutta on ollut tarpeeksi hyvää ruokaa, seuraa ja juotavaa, niin mikäs siinä ollessa.
Salla
Kangasalta17.-24.7
Merci pour la semaine d’études et des vacances en France, en Normandie! J’ai beaucoup vu et appris de la France mais je crois que je reviendrais… Bon été et bonne chance!
Helena
Helsingistä17.-24.7
Oli ihanaa olla näiden kauniiden maisemien keskellä. Sara ja Tuomo kehittyivät kielessä, vaikka Saralla pohja oli heikompi. Sara ihastui koiriin ikihyviksi! (Sara)
Jatkan tähän aidolla mustekynällä, jonka ostin Vendeuvren linnan myymälästä. Hyvin tuntuu kirjoittavan! Ranskan kurssi oli mainio ja todellakin intensiivinen. Myös muu ohjelmisto oli kiintoisaa. Deauvillen ja Trouvillen rannoilla vietimme parikin päivää. Aallot olivat upeita ja vesi lämmintä. Lisieux’n basilika ja upeat mosaiikkityöt mykistivät. Olimme sunnuntain Pariisissa, joka oli varsinkin lapsille todella jotain uutta. (Tuomo)
Kiitoksia Villan väelle.
Tuomo, Leena, Sara, Teo, Aamos ja Tiitus Pentikäinen
Kirkkonummelta.4-11.7.
Toiset kiittävät sanallisesti, toisille riittävät kuvat. (viinipullo, camembert, patonki ja omena asetelma)
Mari
Tampereelta26.6-7.7.

Vierailuni Normandiassa oli ”aistien juhlaa” ja siksi niin unohtumaton kokemus. Sain kuulla aamuisin kukon kiekuvan tai lehmän ammuvan. Jossain kajahti kirkonkello. Joskus yöllä tuuli humisi ja sade piiskasi ikkunaan. Ja joskus vain kuuntelin hiljaisuutta – nojasin metsäisellä tiellä vasten puunrunkoa ja vain kuuntelin. Sain tuntea käteni alla kostean ruohon, sadepisarat pyyhkivät kasvojani. Hevosen pehmeä turpa ja sileä karva nostattivat mieleeni lapsuuteni muistot.
Mutta se mitä sain nähdä – oli aivan suurenmoista. Kumpuilevaa maastoa ja loputonta vihreyttä, talojen pihoja koristavia taidokkaita kukkaistutuksia, kaikki nuo hehkuvat väriläiskät, jotka nousivat esiin kaiken tuon vihreyden keskeltä – niitä jaksoin loputtomasti ihailla. Sateisena päivänä maasta nousi huumaava tuoksu. Tuohon märän maan ja kukkien tuoksuun tuuli toi mukanaan erilaisia tuoksuja, erottelin hajumuistissani lehmien ja lampaiden tuoksua. Ne viipyivät vain hetken ja tuuli vei ne pois tuoden mukanaan uusia tuoksuja – jossain valmistettiin ruokaa, ranskalaiseen tyyliin rakkaudella. Meheviä paisteja – kuullotettua sipulia, juustojen voimakkaita tuoksuja, joista en vielä osannut nauttia.
Nuo raikkaat omenaiset juomat – siiderit ja ryhdikkäämpi calvados loivat aivan uusia makumuistoja.
Kiitos Soile! – Sinä todella avasit minulle portin Normandiaan. Kiitos mielenkiintoisista ja mieleenpainuvista retkistä! (Lämpimät kiitokset sinulle, että mahdollistit minulle kaiken tämän – avasit oven Normandiaan, sen ihanaan maaseutuun ja mielenkiintoisiin nähtävyyksiin).
Toivotteleepi Kirsi Laitinen-Jokela
Pieksämäeltä27.6-3.7
Kiitokset mahtavista Normandian maistiaisista. Kiitokset mukavasta illasta ja hyvästä tarjoilusta!
Hyvää kesän jatkoa. Hakkapeliittain jäljillä valloittamassa Normandiaa…Säänhaltijan suosiossa mahtavien maisemien ja viljapeltojen keskellä ’vaeltamassa’ Soilen opastuksella. Illasta ja kaikesta muusta kiittäen. Un petit mot pour dire un grand merci pour cette semaine magnifique en Normandie. Nous te remercions de ton expertise et hospitalité pendant notre séjour. Bonne continuation. Bien cordialement le groupe de Forssan Aikuisopisto (35 personnes & Kirsi Vikman, accompagnatrice et 2 chauffeurs).
Kiitoksin ja halauksin mukavasta yhdessäolosta ja avartavista matkailukokemuksista. Kiitos rennosta seurasta ja hyvästä huumorintajusta ja aamupalasta. Kuskit Suomesta, hiljaiset hämäläiset, Mika ja Keke.


1.5.2007
Bon premier mai!
Villa Gallian kesäkausi lähestyy. Tervetuloa nauttimaan rauhallisesta, kauniista maalaismaisemasta, lomailemaan tai harrastamaan ranskan kieltä; voit myös tulla vain aamiaismajoitukseen. Tilaa on vielä - varaa pian! Bienvenue!

2006
8.8.06
Kiitos kaikille Villa Gallian kesävieraille ihanista hetkistä ja hauskoista keskusteluista!
Tavataan taas Villassa jonain päivänä...
Soile ja Villan isäntäkoira Valtsu (ehkäpä pikku Effekin ensi kesänä)17-23.7.06
Oulun lämmöstä Normandian kuumuuteen, matkan kanssa lapsien teen, mukana myös rakas kumppani, Pirjo oma kultani.
Ranskan tiiviskurssi on ollut osa antoisaa, kiertoajelua pitkin Atlantin rantaa.
Aamuin annos kielipuuroa, iltapäivisin ei tarvi leikkiä kuuroa.
Paljon on nähtävyyksiä kierretty, Villa Galliassa hyvin nukuttu.
Merci beaucoup, kiitos.
Tomppa, Pirjo, Hanna, Charlotte ja Laura Oulusta20-23.7.06
Soile,
Je serai bref, on reviendra! Mille mercis. Ranska on bien!
Olivier et Philip de Espoo8-14.7.06
Kiitos Soile ikimuistoisesta Ranskan viikosta. Meillä oli tarkoitus vain poiketa Ranskassa ja sitten jatkaa matkaa muihin maihin, mutta toisin kävi...
Normandia valloitti sydämemme kauneudellaan ja ystävällisillä asukkaillaan. Tulemme varmasti uudelleen. Pärjäsimme erinomaisesti, vaikka ranskan kielen taitomme on täysi 0. Kiitos myös ihastuttavalle 'ranskalaistyyppiselle' isännällemme Valtsulle!
Iloista jälleennäkemistä odotellen Maarit ja Ilari Nokialta.
8-14.7.06
Cou-cou Soile!
Baskervillen koiran maisemissa oli hyvä nukkua. Aamiainen oli ensiluokkaista! Helmi ihastui Valtsuun totaalisesti! Soirée normande oli mahtava kokemus, samalla tutustui ihaniin juustoihin. Orbecissa nautimme parina päivänä suussa sulavat jäätelöt (suosittelen). Lisieux'ssä oli jännittävä seurata Italia-Ranska matsia, vaikka Italia voittikin MM2006 tittelin.
Kiitos, merci!(Kiitokset emännälle mielenkiintoisista keskusteluista, jotka avasivat Ranskaa, maata ja yhteiskuntaa suomalaiselle madamelle!) Markku, Kaisa, Kerttu ja Helmi Espoosta9-13.7.06
Chère Soile,
La Normandie, la belle Normandie - comme on est bien ici!
Toute souriante, tu nous as accueillies à la gare de Lisieux. Ta maison, Villa Gallia, et bien sûr Valtsu, toujours énergigue, nous attendaient pleins de chaleur. Cinq jours magnifiques, remplis de beaux moments inoubliables. Merci mille fois de tout; le programme extraordinaire - j'ai tellement aimé tout ce que tu nous as préparé! Je ne vais jamais oublier les belles villes de la Côte Fleurie ni la route du fromage sans parler de la route du cidre. La soirée normande - délicieux en compagnie de Kaisa, Markku, Kerttu et Helmi.
Partir, c'est mourir un peu mais qui sait...peut-être que je reviendrai un jour. Grosses bises, Tiina de Espoo.
9-13.7.06
Odotuksia ylittävä lomailu Normandiassa. Mielenkiintoiset retket historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Nostalgiset maalaismaisemat lehmineen ja lannanhajuineen. Kukon aamuherätykset kiekumisineen. (Herätti muistot lapsuudesta). Kiitän Soilea,punatukkaista emäntäämme. Olit hyvä opas, emäntämme ja herkkujen tarjoilija. Marja Helsingistä.2-4.7.06
Tulimme vierailemaan Villa Galliaan Soilen luokse reilausreissullamme. Pariisin jälkeen rauhallinen maalaistunnelma tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Villa Gallia on ihastuttava majoituspaikka ja olisi ollut mukava jäädä tänne Lisieux'öön pidemmäksi aikaa, mutta tie vie eteenpäin meitä matkalaisia! Ranskalainen aamupala oli positiivinen yllätys; croissantit oli suussa sulavia. Maisteltiin myös simpukoita, camembertiä ja tietysti ranskalaista siideriä. Vierailtiin myös 20 minuutin päässä Lisieux'stä sijaitsevalla rannalla Trouvillessä ja oli kuuma. Meidän vierailulle osuikin kunnon yli 30 asteen helteet! Huh-huh. Kiitokset Soilelle vieraanvaraisuudesta ja meidän huolimattomien lasten ylimääräisistä autoreissuista.(Valtsu-vaari ihastutti). Toivottavasti näemme vielä! Tuomas & Iina Oulusta.
26.6-1.7.06
Gallian kukot antoivat aamuherätyksiä, niinkuin kuuluukin Galliassa olla. Ei tavattu kettua eikä metsäsikoja ollessamme kävelyllä. Kiittäen Kai Nissinen Loviisasta ja Marju Helsingistä.8.5.06
Et si le rêve devenait la réalité!
Soile
7.5.06
Tältä sivulta voit lukea Villa Galliassa olevan vieraskirjan tekstejä, joita Soile lisäilee tänne. Tervetuloa lukemaan!


2005
19-22.10.05
Päätimme lomaan ottaa uutta mallia ja silloin silmiin osui Soilen Villa Gallia. Pariisin kentältä matka Normandiaa kohti ja sinne meidät pikkusitikka johti. Normandiaa päivät pitkät kiersimme ristiin rastiin puutteellisen kielitaidon vuoksi tunsimme kuuluvamme väärään kastiin. Soilelta onneksi saimme hyvät vinkit, joiden avulla avautui reitit ja linkit. Pikkukylät rannikon kiehtoi meitä, kun körötimme pitkin kapeita ja mutkaisia teitä. Calvadosta ja juustoja unohda emme, tuliaisina niitä vielä kotonakin maistelemme. Normandiaan toivomme palaavan vielä ja näkevämme myös Soilen siellä. Antoisasta syyslomasta kiittäen Riitta ja Tomi
29.7.05
Hevoslomalla vehreässä Normandiassa ensikertalainen kokeneiden heppakonkareiden opastuksella. Hienompia maisemia on vaikea kuvitella ja monessa maassa on sentään ratsastettu! Jokainen viiden aikana tehty retki oli sellainen, mitä on ihana muistella Suomen räntäsateessa talvella. Kiitokset Soilelle mukavista päivistä ja Villa Gallialle hyvistä yöunista. T. Kaija
Nautimme suunnattomasti pitkistä ja vauhdikkaista laukoista! Blangy-le châteaun kylässä ihailevat katseet seurasivat, kun ratsastimme lounasaikaan läpi kylän keskustan. T. Tuire
Elämäni ensimmäiset Ranskan laukat. Kiitos! T. Ismo
Hippolytessa oli ihanat lehmät ja seurasimme ihmetellen poikiiko yksi vai ei…Haras du Pin’ssä saimme katsella hienoa esitystä ja upeita percheroneja ja berberi-hevosta. Honfleurissä kävimme tutustumassa upeaan Satie-museoon. Parasta kuitenkin oli koko päivän vaellus Pascalin luona upeissa maisemissa rauhallisilla ja luotettavilla hevosilla. Kiitoksia Soilelle taas ikimuistoisesta lomasta Villa Galliassa! T. Eira
18.7-24.7.05
Tulimme Vaasasta lomailemaan Normandiassa. 19. ja 20. päivä liikuimme vuokra-autolla Camembert-seudulla pienissä kylissä, vierailimme Falaise’n linnassa ja kävimme maihinnousurannikolla Omaha Beachillä. Ehdimme huristella myös Etretat’n jylhissä maisemissa, Bayeux’ssä ja calvados-tilalla.
21. päivä menimme junalla Caeniin. Juha vieraili Le Mémorialissa ja Noora jäi kaupungille shoppailemaan, vaikka ei ostanut mitään. 22. päivänä olimme Trouville-Deauvillessa ja Honfleurissä, missä söimme rauskunsiipeä. Tykkäsimme etenkin Trouville-Deauvillen siististä charmikkuudesta. Kiitos iloiselle emännälle kaikista hyvistä vinkeistä! (Naapurin aasi piti patongista). Noora ja Juha
11-17.7.05
NORMANDIA KUTSUU…
Finn Lecturan matkalla Normandiassa me viisi toisillemme tuiki tuntematonta koimme sielujen sympatiaa jo junassa kohti Lisieux’n kaupunkia. Siideripuut vain vilahtelivat ohitse, ja me annoimme elämän viedä…
Tutuiksi tulivat niin la Côte Fleurie, Giverny kuin juuston valmistuksen salatkin. (juustojen maistelusta puhumattakaan) Vilhelm Valloittajan linnan 2,5 tunnin seikkaperäinen opastus teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Aterioilla oli matkallamme suuri rooli - lopussa selvisimme menun tutkimisesta lähestulkoon rutinoituneesti (paljon jäi silti maistamatta). Sää oli meille suosiollinen, jopa helteinen, mutta kuumuus ei meitä lannistanut. Kuten aina matkoilla, aika loppuu kesken…Monet kiitokset Soile tästä mielenkiintoisesta viikosta!! Ehkäpä otamme uusiksi ensi vuonna? Rita, Ulla, Eeva, Marita ja Ulla-Britt
Ihania linnoja, puistoja, kukkia, satukyliä, juusto- ja viinikellareita ja tietysti paljon hyvää ruokaa, hyvässä seurassa. Helteinen sää ja iloinen mieli! sitä oli elämä Normandiassa. Mitä voisi vielä enemmän pyytää. Marita ja Ulla-Britt
30.6-5.7.05
C’est ça, quatrième cours de français est fini. De nouveau, il y a beaucoup de choses oublièes pendant l’hiver. Maintenant, je crois que je connaisse la Normandie très bien – après environ 4000 km pendant 5 ans. Kaijus


2004
16.10-21.10.04
Naantalista Normandiaan lähti ratsastajat nämä mielessänsä hevospäivät kuuluisat, tärkeät. Siittolat, ravitallit, valjakot ja laukkakisat mennen tullen pesi vaelluksineen Monsieur Pascal – exceptionnel!
Athos, Malibu, Leonida, Belle, Joviale ja H-A-R-M-O-N-Y jotka kantoivat meitä läpi vihreiden laidunten, alta voimalinjojen, ohi hullujen härkien ja linnain kreivien yli mäkien alas laaksoihin. Villa Galliassa levättiin, aamuisin tukevasti tankattiin, iltaisin siiderillä lattiat huuhdeltiin! Hampaatkin harjattiin, kunhan harja hankittiin… Ravintolat(kin) ja menut tarkkaan tutkittiin ja naapurin lautaselta parhaat palat napsittiin, c’est normal! Honfleur, Trouville ja Deauville ihasteltiin samalla vähän automme tekniikkaa vihasteltiin. Emäntämme/kuskimme uuttera ja hehkeä, vietti kanssamme varmaan monta tuskaista hetkeä. Kaikesta huolimatta ymmärryksellä meitä avitti ja matkastamme ainutlaatuisen (UNIQUE) kehitti. Siitä kiitos! Eira ja Ismo, Tuire, Marjut, Johanna ja Mervi
21.7-28.7.04
Normandian ja lähialueen tärkeimmät nähtävyydet tuli kai nähtyä. Kaunista maaseutua, upeita linnoja ym.ym. Aika oli niin lyhyt, ettei Villassa ehtinyt paljon olla, oli kuitenkin hyvä ja kotoinen tukikohta. Varmaan vielä nähdään. Sirpa ja Martti
13-21.7.04
Reissu alkaa olla takanapäin. Tullessa oli kylmähköä ja sateista, mutta pian jo lämpeni yli 20 asteeseen. Kauniita maalaiskyliä, upeita merenrantakaupunkeja! Mukavaa oli! Kiitos. Ulla, Frode ja Ida
13-21.7.04
Après mon troisième cours je pense que je peux parler beuacoup mais naturellement je vais perdre presque tout pendant l’hiver. Kaijus
6.7.04
Kiitos ystävälliselle ja iloiselle emännälle. Oli mukava yöpyä ja aamiainen ja maisemat mahtavat. Kaikkea hyvää! Sisko ja Paavo
11-13.4.04
Olemme matkalla Espanjasta kotiin Helsinkiin autolla. Saimme hengähtää Villa Galliassa hetken. Säät ovat suosineet meitä. Tänään kävimme omatoimisesti tutustumassa Pegasoksen siltaan ja museoon brittiläisten maihinnousupaikalla. Upea tunne. Täällä olisi paljon nähtävää ja koettavaa, valitettavasti kohtasimme Soilen vain ohimennen ja kieltä emme osaa. Täytyy yrittää päästä uudelleen jotta voisimme viettää aikaa enemmän oppaan kera. Kaikkea hyvää Villalle ja kaikille siellä piipahtaville. Kiva, että saimme kokea tämän. Kiitos Soile! Halaa Valtsua meidän puolesta kun kesällä tulette. Terkuin Maaru, Timo ja 1 ½-vuotias Viivi tyttönen.


2003
le 30 octobre 2003
Tässä irvistelee Suuri Kurpitsa! kiitos, kiitos näistä ihanista herkuista, Ce n’est qu’une partie remise, j’espère, ouf. Espoon työväenopiston ryhmä
17.7.03
Je crois que j’ai besoin de quelques leçons de plus. Cela prend toujours plusieurs jours pour parler français plus couramment. Kaijus
16.7.03
Kesälomaviikkomme ihastuttavassa Normandiassa Soilen vauhdikkaassa ’hoivassa’ hujahti nopeasti. Paljon nähtiin ja hauskaa on ollut. Naisenergiaa tasoittamassa oli Kai Kaijus jostain joen rannalta…
Kiitämme kovasti ’kymppi’matkasta. Paula ja Tuula
5.7.03
Chère Soile,
Nous vous remercions très vivement de l'accueil chaleureux à la Chapelle-Yvon et à Lisieux. La semaine qu'on a passée ici, la possibilité de perfectionner les connaissances en francais tout en même temps découvrant cette région magnifique; c'était quelque chose d'extraordinaire. Un grand merci! On voudrait bien revenir un jour.
Pian on viikko vierähtänyt täällä Normandiassa. Matka oli kiinnostava monine liikenneympyröineen ja opasteineen. Olemme viikon aikana nähneet, kuulleet ja kokeneet paljon. Kaunis kiitoksemme reippaalle oppaalle ja ehtoisalle emännälle!! Kiitos normandialaisesta illasta, hyvästä tarjoilusta täällä viihtyisässä Villa Galliassa. Hyvää kesäloman jatkoa ja tervetuloa taas aikanaan Suomeen töihin!
Kiitos herkullisista aamiaisista, paljon on nähty, kuultu ja opittu hyvien opastusten ansiosta! Olemme viihtyneet hyvin Villa Galliassa. Menestystä Soilelle, Valtsulle ja Villa Gallialle!
Olemme saaneet opiskella kieltä rauhallisessa, kivassa ympäristössä ja oppia hyödyllisiä asioita.
Kiitokset Soilelle opastuksesta, opetuksesta ja yösijasta.
Bien amicalement à vous de la part de tout le groupe, 34 personnes, de Forssan Aikuisopisto.
24.6-29.6.03
Loistava sää on suosinut tutkimusmatkaamme Normandiassa. Upeita taloja ja linnoja on nähty kukkasomistuksineen. Paljon katsottavaa jäi vielä ensi kertaan. (Tarja)
Ollaan uitu Kanaalissa ja nähty hienoja kalkkikallioita. On ollut mahtavaa. A bientôt! (Ville)
Soilen oivallisilla neuvoilla löysimme Normandiasta paljon muistoja kotiin vietäväksi. Viiden päivän aikana kertyi 800 km verran ajoreittejä. Löysimme mukavia pikkuteitä ja-kyliä, hyviä ruokapaikkoja, automuseo Pont l’Evêque’n Betteville-linnassa oli hyvä vierailukohde varsinkin Villelle. Nautimme vehreistä maisemista, hyvästä säästä ja Villa Gallian mukavasta tunnelmasta. Valtsu-koirakin piti vieraista huolta emäntänsä tavoin. Lämpimät kiitokset! Innostus ranskan kieleen vain lisääntyi. Merci. (Pirkko ja Risto)
Timgrenin perhe Espoosta.


Ylläpito